Kako koristiti Google Flights za pronalaženje jeftinih letova

Imate određeni budžet koji želite potrošiti na putovanje, no ne znate nužno gdje biste išli? Cijena avionske karte jedan je od važnijih čimbenika prilikom odabira destinacije.

Google flights jedna je od najsnažnijih internetskih tražilica za letove, jednostavna za upotrebu i s mnoštvom značajki koje olakšavaju lov na avionske karte. U ovom tekstu opisat ćemo kako koristiti Google flights i pomoću njega naći jeftine letove za određene datume

  1. Otvori Google Flights

Google će sam prepoznati vašu lokaciju i staviti je kao polazište, ali naravno možete ju promijeniti.

2. Destinaciju pusti praznu

Ako želite samo vidjeti u kojem razdoblju su za bilo koju destinaciju najjeftinije karte, nemojte upisivati odredište već ga pustite praznim.

3. Klikni na “Search” i odredi najvišu cijenu koju želiš potrošiti na kartu

4. Izaberi datume

Nakon što smo filtrirali letove do 1500 kn, izabrat ćemo datume za koje želimo da nam Google izbaci najjeftinije letove. Klikni na datume te izaberi “flexible dates”. Sada ćeš moći izabrati koji mjesec želiš (ili sve) te koliko dugačak put (vikend, tjedan ili dva).

Google Flights će momentalno izbaciti mapu na kojoj će se moći vidjeti svi letovi u studenom s polazištem iz Zagreba do 1500kn. Najjeftiniji se pokazao povratni let u London za 647 kn. Klikom na taj let vidjet ćete da je avioprijevoznik British Airways te klikom na njega imate opciju bukiranja leta.

I to je to!

Iako je Foogle Flights trenutno najbolji pretraživač letova na netu radi silnih opcija koje možete promijeniti te radi brzine izbacivanja letova, ima i on nekih mana. Najveća je ta da ne pokazuje uvijek najnižu cijenu koju možda možete naći na netu. Stvar je u tome što Google pretražuje letove koji se prodaju izravno od zračnih prijevoznika i tek nekolicine vodećih internetskih turističkih agencija poput Expedia ili Orbitza. Mnogo puta najbolje dilove nude manje internetske putničke agencije koje Google Flights jednostavno ne uzima u obzir. No, kao generalni search engine za traženje letova globalno, trenutno je najbolje što se nudi.