Maske za jednokratnu i višekratnu uporabu – koje koristiti?

Nošenje maskice za lice postalo je dio naše normalne svakodnevnice. Bez obzira putujete li javnim prijevozom, idete u trgovinu ili se nalazite u bilo kojem javnom zatvorenom prostoru, većina nas se naviknula nositi ih iz dana u dan. Ali kako znati koju odabrati?

Na samom početku pandemije, kada smo mislili da će ovo sve skupa puno kraće trajati, većina nas je nosila jednokratne maskice. Međutim, kako se situacija otegla, a maskice nosimo češće nego tijekom prvog vala jer (još uvijek) nismo u lockdownu, nošenje maskica koje bacamo nakon svakog korištenja počelo je predstavljati konkretan trošak u našemu budžetu. Iz tog razloga, mnogi su prešli na platnene maskice koje su u međuvremnu postale pravi hit, a neki su izradom njih našli i novi način zarade.

https://www.instagram.com/nosimeovako/?h…

Koje maskice su bolje?

Koju maskicu izabrati u velikoj mjeri ovisiti o tome koliko često je namjeravate nositi.

Kao što sam naziv kaže, glavna razlika između jednokratne maske i maske za višekratnu upotrebu je u tome koliko se puta mogu nositi; jednokratne bi se trebale baciti nakon jednog korištenja, a višekratne se mogu nositi više puta. Ako ne putujete često javnim prijevozom ili radite od kuće, možda bi bilo najbolje da imate pakiranje jednokratnih maski. Ako se redovito vozite javnim prijevozom i često se nalazite među ljudima, možda je prikladnije i jeftinije odabrati masku za lice koja se može prati. Još jedna prednost platnenih maskica te razlog zašto se mnogi odlučuju upravo na njih je taj što ih ima svakakvih i mogu se prilagođavati svom stilu i modnoj kombinaciji. Eh, da nam je netko u 2019. rekao da će neka mala platnena krpica biti najveći must have ove sezone…

No, vratimo se na temu – koje maskice koristiti?

Različite maske nude i malo drugačije slojeve zaštite. S maskom za višekratnu upotrebu dostupni su dizajni koji omogućuju stavljanje filtra, čime se dodatno smanjuje broj čestica zraka koje udišete. A sada su takve maskice došle i sa dodatnom zaštitom – vizirom. Maskica je periva, a vizir možete skinuti. Na Ali Expressu dođe samo 6 kuna, a dostava je besplatna.

Maskica sa vizirom na 75% popusta

Jednokratne maskice nude jednostavnost i praktičnost ako nemate vremena za pranje vaše maskice nakon svakog dana. Jednokratne maske za lice mogu vam pomoći u filtriranju zraka koji udišete, a treba ih staviti i skinuti s lica čistim rukama i uvijek nastojatu izbjegavati dodirivanje tkaninskog dijela maske koji vam prelazi preko usta i nosa. Za sve one koji preferiraju jednokratne maskice – našli smo također dobar dil.

Troslojne jednokratne maskice u 3 boje – 100 kom

Dakle, glavne stvari o kojima trebate razmišljati kada odlučujete koja je maska za vas je odrediti koliko ćete je često koristiti, imate li vremena i volje prati ju svaki dan, kao i koji dizajn i stil najviše volite. Na kraju, za koju god se vrstu maskica odlučili, samo budite sigurni da ju nosite pravilno, a ne kao gospoda sa naslovne slike. 🙂