Paketomati: kako pokupiti paket s manje gnjavaže

Onaj zadnji dio dostave, predaja paketa,  je realno gnjavaža: nekad ti dostave, nekad ne, onda moraš ići u poštu pokupiti, uglavnom često upravo taj zadnji korak bude razlog zašto ljudi odustaju od online kupovine nečega. To su već davno shvatili u najvećem web shopu svijeta, Amazonu, stoga na sve moguće načine pokušavaju taj zadnji korak učiniti što pristupačnijim.

Jedan od načina na koji to rade su tzv. Amazon Boxovi: Nakon što odradite checkout, u nekim zemljama možete birati hoćete li svoju pošiljku poslati na svoju adresu ili će te pokupiti u Amazonovom kabinetiću za koji dobijete šifru i informaciju kada možete pokupiti. Super zgodna stvar jer boxovi su obično na frekventnim lokacijama.

Sličnu uslugu je pokrenuo DPD kod nas, s tim da naravno nema takve duboke integracije. Koncept DPDa je nešto drugačiji: u web shopu ukucate svoju adresu, a kad dobijete obavijest od DPDa, imate mogućnost preusmjeriti prema paketomatima. Uz paketomate, možete paket preusmjeriti prema INA i Petrol benzinskim pumpama, ako vam je to jednostavnije.

To je ipak malo nezgodnije rješenje jer kupac nema kontrolu oko toga tko će mu dostaviti paket, može se samo nadati da web shop na kojem je kupljeno koristi DPD za dostavu. S druge strane, na Amazonov box možete dobiti samo robu od Amazona, pa pretpostavljam da je to prednost DPDovih paketomata:)

Svakako korak u pravom smjeru, i nadamo se da će takva usluga postati standardna i kod drugih dostavljača.

Čekirajte više informacija na sljedećem linku, i javite ako znate za sličnu uslugu kod drugih dostavljača:

DPD paketomati – DPD Croatia