Ne dostavljaju u Hrvatsku?

Vjerovatno ste već masu puta naletili na neki proizvod koji bi htjeli kupiti po super cijeni, došli bi ste do zadnjeg koraka iiiii…. NIŠTAAA!
Nema dostave!
E pa osobno više o tome ni ne razmišljam, jer za takve stvari postoje usluge kao što je Post Forwarding!
Što je Post forwarding? To je usluga gdje si otvorite kao poštanski sandučić u nekoj stranoj zemlji, i sve što se isporuči na taj sandučić bude dostavljeno na vašu kućnu. Time efektivno zaobilazite sve moguće zabrane slanja.
Osobno uglavnom kupujem na amazon.de, i već duže vremena imam spremljeno među amazonovim adresama jednu koja upućuje na MailboxDe gmbh. mailboxde.com je jedna takva usluga gdje će vam ljudi uz manipulativni trošak od kojih 2 EUR poslati vašu pošiljku na kućnu adresu.
Cijena slanja od njih do Hrvatske je nekih 10ak EURa, što i nije neka drama razlika. Dosta pošiljki je besplatno kad šaljete sa amazona prema takvom sandučiću u istoj zemlji, pa vas onda sve skupa košta možda 3-4 EUR više.
Imate još i mogućnost prepakiravanja, skupljanja u jednu kutiju pa skupnog slanja itd. Ful korisna usluga ako puno kupujete u inozemstvu.

Ono što je nedostatak kod ovakve kupnje je pitanje garancije i reklamacije.
Naime, dok sam kod reklamacije na direktnu adresu s amazona dobio refund čak i nekih troškova slanja, kod ovakve kupnje nisam iskreno imao iskustava, stoga nisam siguran bi li amazon bio voljan primit takvu reklamaciju (vjerovotano bi, ali ne držite me za riječ).

Osim toga (samo!:) usluga mi se pokazala vrlo zgodna i priručna za masu nekakvih proizvoda široke potrošnje koje kod nas jednostavno ne možete naći ili vam se neda tražit (a ima toga).

I samo da napomenem, mailboxde.com je samo primjer koji osobno koristim, ima masu sličnih usluga u raznim zemljama. Registracija i sandučić vas obično NIŠTA ne koštaju, tako da možete otvorit bez straha da će vam nešto naplatit. Naplaćuju se isključivo prije nego što treba nešto dalje poslat!