Vodič kako do besplatnih knjiga na Audibleu koje ćete moći slušati u svakom trenutku

Već smo pisali o raznim istraživanjima koja ukazuju na to kako sve manje čitamo. Ne samo mi, ne samo Hrvati, već ljudi generalno i svugdje. No, u isto vrijeme, pojavio se jedan novi trend, doduše nije tako novi, ali je sve popularniji – slušanje knjiga. 

Audible je najveća svjetska biblioteka audio knjiga, a tata Audiblea je, pogađate- Amazon. Kupnja audio knjiga radi na istom principu kao kupnja “normalnih” za Kindle. Kao i razni drugi servisi koji imaju pretplatu, tako i Audible nudi free trail na mjesec dana unutar kojih imate pravo bilo koju knjigu u ponudi slušati besplatno. Nakon toga pretplata iznosi 7.99 funti ili nešto manje od 70 kuna.

No, uz sve pretplate koje plaćamo, nekako nam se neda izdvajati još dodatnih 70 kn. Ima li kakvo rješenje tj. način da do knjiga dođemo, onako kako najviše volimo – besplatno?

Ima!

Kako do besplatnih knjiga na Audibleu – VODIČ

Iako je Audible usluga koja se plaća, audio knjige možete preuzeti besplatno ako znate prave trikove – ili, u ovom slučaju, pravi link. Evo kako doći do besplatnih zvučnih knjiga.

1. Idite na audible.com/ep/FreeListens u pregledniku na PC-u ili Macu.

2. Skrolajte po ekranu dok ne pronađete audioknjigu koju želite preuzeti. Kliknite na naslov.

3. Klikni na “Buy for $0.00”

4. Prijavite se na Vaš Amazon račun, a ako ga nemate, registrirajte se.

5. Nakon što odaberete sve audioknjige koje želite preuzeti, kliknite na “Proceed to Checkout.”.

6. Pregledajte podatke o narudžbi i kliknite “Complete purchase”.

7. Morat ćete preuzeti audioknjigu prije nego što je možete slušati. Kliknite “Library” pored Audible logotipa, pri vrhu web stranice.

8. Kliknite “Download”.

Sada ćete moći slušati svoju besplatnu audio knjigu na bilo kojem računalu ili mobilnom uređaju.

Na žalost, ne mogu se sve knjige koje želimo slušati besplatno, no u free katalogu ima sasvim ok ponuda i knjige koje želimo poslušati. Neke od knjiga za djecu (ali i odrasle) koje smo izdvojili.

Audible nudi knjige za djecu potpuno besplatno i bez registracije